Ur manligt perspektiv:
MODE & STIL

Ta en tur till Norrköping

Har ni varit i Norrköping någon gång? Det är en riktigt trevlig stad. Det händer att jag åker dit, då jag har en polare som jobbar som elektriker i Norrköping och även bor där så klart. Har varit på Bråvallafestivalen ett par gånger, men det finns ju inte kvar tyvärr.

Se och göra i Norrköping

Du som inte varit här, dig tänkte jag tipsa om lite sevärdheter som finns. Om du gillar museum, så finns det ett gäng sådana. Bland annat Norrköpings stadsmuseum, Norrköpings konstmuseum, Hällristningsmuseet och Arbetets museum. 

Ekenäs slott är en annan sevärdhet, som ligger precis utanför Norrköping. Det är ett av Sveriges bäst bevarade slott från renässanstiden. På slottet sker det även en mängd aktiviteter, som rundturer, riddarspel, samt att det är en julmarknad här varje år. Ett annat slott är Löfstad slott, som byggdes i början av 1600-talet. Det brann under 1700-talet och slottet byggdes då upp på nytt. I detta slott har familjer som Lille, von Fersen och Piper bott.

Kolmården är även det trevligt besöksmål, för hela familjen. Det ligger cirka 2 mil utanför och där finns det djurpark, nöjesfält, spa samt en massa mer.

Det går att ta flyget hit, då det finns en flygplats utanför staden, annars funkar det med tåg eller buss, eller att egen bil. 

Jag själv ska snart hit igen för att hälsa på min kompis ett par dagar. Det ska bli mycket trevligt.

 

28 Oct 2021