Ur manligt perspektiv:
MODE & STIL

Vad är kollagen bra för?

Kollagen är ett ämne som faktist finns lite varstans. Det återfinns bland annat i kosmetiska produkter så väl som att det även finns helt naturligt i många livsmedel. Det finns många fördelar med att få i sig extra med kollagen. På Fitnessfrank.com kan du läsa mer om olika sorter och varianter av detta. 

Kollagen är bra att äta extra av varje dag och det görs enklast via tillskott. Detta ämne bidrar bland annat till att det bildas ben, hud och brosk. Med åldern så minskar våra nivåer av detta ämne i kroppen och det kan ge ledbesvär eller problem med benen. 

Fördelar med kollagen

Genom att du ser till att få i dig extra av detta ämne så gör det att din kropp får hjälp med att bilda muskler. Kroppen återhämtar sig även på ett lättare sätt samt att risken för skador minskar. 

Kollagen bidrar till minskad ärrbildning då den verkar läkadnde samt hjälper till att skapa nya celler utan att skada hudens vävnader.

Kollagen gör att våra muskler och leder mår bra. Lider du av leder som knakar är det ofta ett tecken på att du har för lite kollagen i kroppen och då kan det vara bra att äta extra i form av tillskott.

Kollagen är bra bra huden med då det gör att elasticiteten finns kvar. Med extra tillskott av detta ämne så går det även att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar samt att du förbättrar synen så väl som det håller dig mättare längre. 

21 Dec 2020