Ur manligt perspektiv:
MODE & STIL

Göra skivor?

När jag var mycket yngre, då fanns det inte cd skivor. Det var kassettband och LP-skivor. Ville man göra egen musik, ja, då var det blandband med kassetter man gjorde, via att spela in från radion, eller att spela in sig själv. När jag blev äldre så slog ju cd-skivan igenom. Jag köpte jämt skivor med mina favoritartister. Vad jag inte tänkte på då eller funderade över, var hur de blev till. Men har läst på senare år att det finns något som heter cd pressning. Men, så tänker jag idag, att pressar man fortfarande cd skivor?

Musik i dag

Ska jag vara ärlig så har jag inte köpt en cd skiva på flera år. Nu finns det ju massor av olika sätt att lyssna på musik och det oftast på ett digitalt sätt. Dock måste ju cd pressning fortfarande finnas? Det kan ju inte bara försvinna? Jag googlade lite och hittade Skivfabriken.se De pressar cd, gör dvd filmer och en massa annat. Och det är klart, det måste ju finnas skivor även om många lyssnar digitalt. Undra hur de gör på radion, om de spelar cd-skiva eller kör digitalt?

Pressa egna cd-skivor

När jag kikade på Skivfabriken.se så verkar det som om att man själv kan beställa från dem, egna skivor. Sedan har de ju som sagt en massa annat och inte bara skivor. Så hade jag vart en artist, så hade jag ju kunnat göra egna cd:s och fått dem pressade hos Skivfabriken antar jag? Ja det är spännande ämne detta!

10 Nov 2017