Ur manligt perspektiv:
MODE & STIL

Hur klär du dig på jobbet?

Är du värsta modelejonet, eller har du ett jobb där det krävs att du bär skyddskläder? Den här texten riktar sig kanske mest till dig som jobbar på kontor, men det är klart att du kan vara snyggt klädd även under en overall. 

Det finns några stilar som funkar, och det finns ett par du bör undvika. Samma klädkoder gäller oavsett om du äger ditt eget kontor i Malmö, eller om du jobbar på ett kontorshotell i Stockholm. Eller om du är anställd och jobbar på kontor var som helst i landet egentligen. 

Detta funkar

Vi börjar med några klädstilar som fungerar:

  • Kostym - Ja, den går alltid hem i alla lägen. En snygg kostym gör att du ser presentabel ut och du kan möta både kunder, chefer och kollegor utan att känna dig vare sig överklädd eller underklädd. Kör tredelat, och helst med slips. 
  • Kavaj - För de kontor som är lite mer avslappnade är en kavaj ett alternativ till kostymen. Du kan bära den med jeans och du behöver inte ha slips om du inte vill. Du behöver faktiskt inte heller ha en skjorta. 

Detta funkar inte

Två klädstilar du bör undvika om du jobbar på kontor:

  • Hemmapappa-stilen: Mjukisbyxor, T-shirt och ett par tofflor. Det kanske är skönt men på ett kontor fungerar det inte. Det ser inte professionellt ut helt enkelt. Räkna med ett samtal med chefen om du kommer klädd i detta.. eller linne! 
  • Högtidligt: Smoking hör hemma på bröllop, fina fester eller när du ska gå på spelpalats i Monte Carlo. På jobbet bär vi INTE smoking. Du kommer att vara alldeles för överklädd och ingen kommer ta dig på allvar. 

Dessa klädtips gäller på kontor. Har du ett jobb där du förväntas ha en viss klädsel bör du bära detta oavsett om det är frack, smoking, mjukisbyxor eller overall.

24 Jan 2020