Ur manligt perspektiv:
MODE & STIL

Vad kan man göra om man slår ut en tand?

Jag är väldigt mån om mina tänder, då jag anser att mitt leende är en del av mina accessoarer så att säga. Dock så hände det något i helgen, som kom mig att fundera lite. Jag och mina vänner var ute på krogen. När vi skulle byta ställe från en bar till en annan, så snubblade en av mina polare ute och slog i sin tand, rejält! Som tur var, så verkade den stanna kvar, den slogs inte ut. Men, det fick mig att tänka på att vad händer om man nu råkar slå ut en tand? Det går ju inte att sätta tilbaka den liksom. Nyfiken som jag är så sökte jag på det dagen efter detta hände.

Tandimplantat är grejen!

Det man kan göra, om man råkar slå ut en tand, är att sätta in ett tandimplantat. Det är då en slags fejktand, som skruvas fast med en titanskruv. Tydligen kan man sätta in flera stycken sådana om det är så att man slått ut flera tänder eller om man har tappat dem på grund av andra anledningar. Det är ju tur att det går att göra så, då det inte är så snyggt med ett hål i tandraden. Det blir ju liksom inget snyggt leende av det.

Kvällen fortsatte

Åter till kvällen då polaren trillade, han klarade sig som sagt bra, det vart en liten fläskläpp och vi fortsatte till nästa bar. Han sa att han besökte tandläkaren efteråt och att det inte var någon fara med hans tänder.

 

23 Jan 2018